Polyester dak

  Polyester dak

  header-overOns.jpg

  De eerste druppel zweet parelt langs het gezicht van Ruben en valt uiteen op de warme houten vloer. Een hete windvlaag raakt vol zijn gezicht. De geur van berkentakken dringt zijn neus binnen. “Oef!”, zucht Ruben. De handdoek om zijn middel voelt klam aan tegen zijn bovenbenen terwijl hij een comfortabele positie probeert aan te nemen. Ruben voelt weer koelere lucht door zijn longen stromen, maar niet voor lang. Met een sierlijke beweging zwaait de saunameester met het bosje berkentakken langs Ruben. De sauna wordt heter en heter. Heerlijk vindt Ruben zijn wekelijkse opgietingen; zo komt hij echt tot rust!

  Terwijl iedereen bezweet de warme sauna uitloopt richting de ijskoude neveldouche, legt Sven de berkentakken buiten neer. De zachte zomerbries voelt verfrissend en zacht op zijn gezicht.Terwijl Sven de saunadeur op slot draait merkt hij op dat het dak wel erg verkleurd is. De Zweedse sauna had altijd een kersenrood dak, maar het lijkt nu alsof het roze is. Ook de glans is helemaal verdwenen. Dit kan niet meer, denkt Sven. Hier moet hoognodig iets aan gedaan worden!

  Polijsten, schoonmaken en meer

  Een mooi verfklusje voor de mannen van Offenga. Binnen de kortste keren is de prachtige rode kleur van de Zweedse sauna weer terug. Even een schoonmaakbeurt erachteraan zodat de sauna haar kleur, glans en beschermlaag behoudt. Zo, die kan er weer tegenaan. Als een parel schittert de sauna in de ondergaande zomerzon. Sven weet dat hij op de mannen van Offenga kan vertrouwen.