Polyester kadaverkoepel

  Polyester kadaverkoepel

  header-overOns.jpg

  Elke ochtend staat boerin Elske voor dag en dauw op om te kijken bij haar schapen. Met haar groene laarzen stapt ze in het nog natte gras en steekt haar neus in de frisse ochtendlucht. “Heerlijk”, murmelt ze tegen zichzelf. Links van haar hoort Elske dat de dames al wakker zijn. In een oorverdovend gemekker leidt ze haar schapen naar de weide waar ze de hele dag grazen. “Hup, opschieten!”, commandeert ze de dames, “hup lopen, ja jij ook!” Zachtjes geeft ze een afgedwaald schaap een duw in de juiste richting.

  Aan het eind van de dag telt Elske haar schapen weer terwijl ze achter elkaar de stal binnen wandelen. “119? Ik mis een schaap”, verschrikt kijkt Elske op. Lang hoeft ze niet te zoeken; een doordringende geur van rottend vlees komt haar tegemoet. Elske haalt vlug haar kadaverkoepel, maar dat gapende gat in het plastic omhulsel zal niet veel doen voor de stank. Wat moet ze nu?

  Hulp van Offenga

  Boerin Elske liet op aanbeveling van boer Kees een offerte opmaken bij Offenga. Binnen de kortste keren had boerin Elske een duurzame polyester kadaverkoepel in haar schuur. Elske weet dat ze ook voor onderhoud, reparatie en schilderwerk bij Offenga terecht kan; zo blijft ze lang plezier houden van haar product. Voor de vakmannen van Offenga een fluitje van een cent.