Portfolio

Innovaar Jachtbouw

header-portfolio.jpg

 

Voor: Innovaar jachtbouw uit Bakhuizen zal Offenga Polyester De productiemallen en de casco’s van de Alife 500 zeilsloep vervaardigen.

Klik hier voor de website van www.innovaar.nl

De Alife 500

De unieke bouwwijze en duurzame materialen bieden jarenlang zorgeloos vaarplezier voor jong en oud. De Alife is zeer geschikt voor kinderen om kennis te maken met roeien en zeilen. Maar ook (motor) varend met het hele gezin kunt u de mooiste plekjes ontdekken. Door de hoge zit en het rustige vaargedrag kunnen ook de wat oudere zeilers veel plezier beleven aan de Alife sloep.

De geringe diepgang maakt de boot geschikt voor ondiepe plassen. Het hoge vrijboord en de uitgebalanceerde rompvorm zorgen ervoor dat ook op onstuimig water comfortabel gevaren kan worden. De eenvoudige tuigage die snel gestreken kan worden, garandeert een makkelijke doorvaart van bruggen en sluizen. De Alife sloep is zelfs zonder trailerhelling goed te traileren, waardoor een groot vaargebied binnen bereik is.

Voor de sportieve zeilers/roeiers is het een uitdaging om eens mee te doen met een z.g. Raid ( meerdaagse zeil/roei race), die sinds de oprichting van de stichting Natuurlijkvaren, nu ook in Nederland wordt georganiseerd. De eerste editie is overigens gewonnen door Albert Idzinga in de Alife sloep (zie ook www.natuurlijkvaren.nl).
De Alife sloep mag dan ook met recht een multifunctionele sloep genoemd worden.