Voerbakken

  Voerbakken

  header-overOns.jpg

  Boer Guus is een bezige bij, hij heeft het altijd druk. Ook niet zo gek natuurlijk, want naast een biologische varkensboerderij heeft Guus ook een drukbezochte kinderboerderij. Op deze kinderboerderij verblijven altijd een paar van zijn varkens mét kleine biggetjes, kinderen zijn dol op al die jonge dieren. Maar een kinderboerderij met alleen varkens is natuurlijk geen echte kinderboerderij. Guus heeft er ook kippen, geiten, schapen, vogels, konijnen en noem maar op. Een hele drukte brengen al die dieren met zich mee, maar dat maakt Guus niet uit. Zolang hij de kinderen er maar een groot plezier mee doet.

  Net zoals iedere andere dag staat Guus vroeg op, hij springt gelijk uit bed wanneer om 05:30 uur de wekker gaat. Het belooft een prachtige dag te worden, dus dat betekent drukte op de boerderij. Guus gooit altijd eerst de voerbakken van zijn dieren vol, voordat hij zelf gaat ontbijten. De dieren zijn namelijk altijd hongerig, en hebben niet zoveel geduld als het op eten aankomt. Het is een echte routineklus geworden voor Guus, hij zit dan ook al 15 jaar in het vak.

  Nadat alle voerbakken van de varkens weer gevuld zijn gaat hij verder met het voeren van alle boerderijdieren. Dit vergt iets meer tijd aangezien elk dier een ander soort voer moet hebben. Wanneer hij de boerderij binnen stapt valt hem weer op dat het er toch een beetje rommelig uitziet. De voerbakken zijn stokoud, en allemaal verschillend. Dat kan beter meent Guus.

  Polyester producten

  Na even gespeurd te hebben komt Guus uit bij de mannen van Offenga. Zij hebben voor elk probleem een oplossing, zo ook voor het probleem van Guus. Een paar weken later staan er prachtige polyester voerbakken in alle mogelijke maten, en toch lijkt het niet meer rommelig. Weer een tevreden klant, en dat allemaal dankzij het vakwerk van Offenga.