Polyester mallenbouw

Om producten en onderdelen van polyester te kunnen maken is een mal nodig. Deze mal vormt namelijk de basis van het polyester productieproces. Wij maken deze mallen voor eigen beheer en voor derden. Opzoek naar een geschikte mal? Tijdens een gesprek overleggen we wat jouw wensen zijn en kijken we hoe we dit waar kunnen maken. Ook geven we u tips en advies over bijvoorbeeld de levensduur en het gebruiken van de mal.

Het proces

De eerste stap op weg naar de geschikte mal is een duidelijke tekening met daarop alle details van het eindproduct. Op basis van deze tekening kunnen we namelijk een model maken van hout, schuim, staalplaat, plamuur of een combinatie hiervan. Het is belangrijk dat dit model mooi glad en strak afgelakt wordt, dit doen we dan ook met tweecomponentenlak.

Wanneer het model goed afgewerkt is met een aantal lagen losmiddel, van bijvoorbeeld was, kunnen we een gelcoat aanbrengen. Hierdoor wordt de mal mooi en glad. Wanneer de gelcoatlaag droog is brengen we de eerste laag glasvezel aan. Deze laag kunnen we vervolgens dag na dag opbouwen tot de gewenste dikte. Als deze dikte is bereikt, halen we de mal van het model af en is deze helemaal klaar voor gebruik.

Voor wat voor soort mallen kan ik terecht bij Offenga?

Wij kunnen op basis van een duidelijke en realistische tekening elke soort mal maken. Tijdens een gesprek bespreken we wat er mogelijk is en wat voor soort mal nodig is voor het eindproduct dat u voor ogen heeft. Van mallen voor boten tot mallen voor hottubs: wij zijn gespecialiseerd in polyester mallenbouw voor alle markten.

Kennis maken of een offerte ontvangen?